GEÇ KALMA DÖNÜŞÜME BAŞLA eTwinning PROJEMİZ

Geç Kalma Dönüşüme Başla Projesi e Twinning çatısı aldında değişimin kişinin kendisinden ve en yakınından başlaması prensibinden yola çıkarak öğrencilerine, velilerine ,komşusuna; apartmanına, mahallesine çöpün ne olduğu, üretilen çöpün doğru yere atılmasının önemi ve atık geri dönüşüm süreçlerinin işleyişi konularında bilgi vermek, öğrencilerinde doğa bilinci geliştirmek, atıkların çevreye verdiği zararları göstermek ve bunu engellemek, her malzemenin yalnızca bir kez değil defalarca kullanılabilir olduğunu göstermek, çevreye atılan atıkların canlılara ve bizlere verdiği zararların fark edilmesin   i sağlamak, çocuklara doğayı ve çevreyi korumada sorumluluk bilinci geliştirmek, yapılacak yıl sonu stem çalışmasında çocukların yaratıcılıklarını geliştirici faaliyetler oluşturmak amacıyla hayata geçmiş bir projedir.

Çevremiz ve çevremizi oluşturan tüm ögeler ; insanlar ve tüm hayvanlar; nehir, göl, deniz, orman, hava, su ve diğer tüm canlı cansız varlıklar ekosistemin dengeleyici öğelerindendir.  İnsanlar da diğer tüm canlılarla birlikte doğayı tahrip etmeden, çevresine saygılı bir şekilde, uyum içinde yaşamalıdırlar.  Çevremize verdiğimiz her zarar, istesek de istemesek de bizi etkileyecektir. Peki günümüzde bu zararın boyutlarını nasıl azaltabiliriz: Daha az tüketerek; Yeniden Kullanarak ve GERİ DÖNÜŞTÜREREK.

Beş İl; Altı Okul ve 10 Öğretmenle hayata geçirilen ve yürütülen Geç Kalma Dönüşüme Başla e Twinning projesinin yürütüldüğü il ve okullarımız söyledir:

Adem GEÇER _ Adile Önal Anaokulu_BURDUR

Özlem ŞİŞMAN_ Şehit Demet Sezen Anaokulu_Selçuklu/KONYA

Elmas BÜYÜKÖKTEN_ Şehit Demet Sezen Anaokulu_Selçuklu/KONYA

Emine YILDIZ_ Şehit Demet Sezen Anaokulu_Selçuklu/KONYA

Esra YÜZBAŞIGİL_ Şehit Demet Sezen Anaokulu_Selçuklu/KONYA

Naime ERKEK_ Şehit Demet Sezen Anaokulu_Selçuklu/KONYA

Nimet AYDOĞDU_Çağatay ULUÇAY İlkokulu, Yunusemre/MANİSA

Selçuk KAHYAOĞLU_Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu_Vakfıkebir/TRABZON

Sevinç Bakan_Zübeyde Hanım Anaokulu_Gölhisar/BURDUR

Ömer AYŞAV_Bâlâ Hatun Anaokulu_Yıldırım/BURSA

Proje sonunda;

Çocuklarda çevre ve doğayı koruma bilincinin oluşması

Sadece okul değil tüm hayatı boyunca geri dönüşümü benimsemesi ve gerçekleştirmesi

Sorumluluk duygusunun gelişmesi

Yaratıcılığın gelişmesi

Özgüvenin gelişmesi gibi gelişimler ve kazanımlar beklenilmektedir. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar  dileriz.

26.01.2021 185

26-01-202126-01-2021